Karolin Ohlsson. Foto: Bildbyrån

Världsmästaren Ohlsson om flytten: ”Jättetråkigt”

Uppdaterad
Publicerad

Världsmästaren Karolin Ohlsson missar säsongens höjdpunkt när orienterings-VM i sprint flyttas fram två år.

– Det är jättetråkigt eftersom VM är det man satsar på, säger Ohlsson.

Ohlsson var med i det lag som tog VM-guld i stafett förra året. Det var hon som avslutade och säkrade guldet i Östfold i Norge. I år skulle sprint-VM ha avgjorts i Danmark i oktober (redan uppskjutet tre månader) men det skjuts nu två år fram i tiden eftersom skogs-VM (medel- och långdistans och den längre stafetten) avgörs nästa år.

Ohlsson hade beslutet på känn eftersom deltagarna skulle kommit ut ur karantän senast i juli men är ändå besviken.

– Jag hade sett fram emot det eftersom det hade passat mig väldigt bra. Det hade det gjort det lättare att motivera sig, säger Ohlsson till SVT Sport.

Cyklat i två månader

Säsongen krymper ihop allt mer och frågan är om den går att rädda överhuvudtaget.

– Jag hoppas att de skjuter på SM till i höst så att det blir några tävlingar. Det blir ju inga internationella tävlingar förrän nästa år.

Du har haft en del problem med skador. Hur är statusen nu?

– Ja, precis, jag har cyklat i två månader och kört mycket rehab men det tar sig och jag hoppas kunna springa i sommar. Uppehållet har varit bra för mig och nu ska jag komma igång med så mycket löpning som möjligt, säger hon.

REPORTAGE: Karolin Ohlsson – silversmeden som vill vinna guld (14 juni 2019)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.