Göteborg försvarade SM-guldet

Göteborg satte 1-0 bara sex minuter in i rullstolsinnebandyfinalen genom Martin Björk. Målet blev matchens enda trots intensiv press från Eskilstuna i slutskedet.

– Jag känner lättnad. Det knöt sig i magen innan matchen, men nu är det jättebra, skönt att hålla nollan också, säger Billy Lund Jensen till SVT Sport.

Och vilken match Jensen gjorde. Han motade alla 19 skott han fick emot sig mot ett Eskilstuna som pressade, pressade och pressade.

Martin Björks mål gjordes efter sex minuter efter en retur från Kalle Toft i Eskilstunakassen. Trots den hårda Eskilstunapressen i andra och tredje perioden så stack Göteborg fram i sylvassa kontringar och Björk var nära att både sätta ett och två mål till. Men även Toft storspelade i kassen vilket gjorde finalen till en målsnål historia.