Zebastian Modin. Foto: TT

Svensk sprintseger i Dresden igen

Uppdaterad
Publicerad

För tredje dagen i rad blev det svensk seger i skidsprint i Dresden.

Zebastian Modin vann världscuptävlingen i paraskidåkning.

– Det gick bra hela dagen, jag lyckades hålla mig ifrån allt strul, säger han till TT.

I lördags vann Linn Svahn den individuella sprinten på stadsbanan i Dresden och i går vann Svahn sprintstafetten tillsammans med Maja Dahlqvist.

Den 25-årige Modin har sprint som sin bästa gren, han har silver från Paralympics både 2014 och 2018.

Han vann en sprinttävling i parasportens världscup före jul, och så nu i Dresden. Kanadensaren Brian McKeever kom tvåa och tysken Nico Messinger trea.

Bryntesson var guide

Segerreceptet för den synskadade skidåkaren var att hålla sig borta från incidenter på den väldigt smala och knixiga banan.

– Det är klart en utmaning på en sådan bana, man måste vara med direkt från start. Jag lyckades ta täten i alla heaten och det var bra, för det är lätt att det blir strul med guider och åkare, säger Modin i telefon från Tyskland.

– Jag vann prologen, men det var ganska tajt. Semifinalen hade jag bra kontroll på och i finalen, ja, då lyckades vi vinna.

Den förre elitåkaren Robin Bryntesson var Modins guide i tävlingen.

– Guiden är extra viktig i en sådan här bana när mycket händer, det är viktigt att vi förstår varandra. Och det funkade bra, han gillar korta tajta banor.

Modin och Bryntesson åker nu vidare till Altenberg där tisdagens distanslopp är inställt på grund av snöbrist, men onsdagens lopp ska genomföras.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.