Charlotte Kalla, Ebba Andersson, Stina Nilsson och Anna Haag kör stafetten för Sverige. Foto: TT Nyhetsbyrån

Haag får chansen i stafetten

Uppdaterad
Publicerad

Anna Haag blev petad från torsdagens 10 km fristil men trots det får hon chansen i morgondagens stafett. Då ska de svenska damerna försöka försvara sitt guld från 2014.

Formsvaga Anna Haag går in i laget tillsammans med Charlotte Kalla, Ebba Andersson och Stina Nilsson.

– Hon blev givetvis väldigt glad och är fokuserad inför uppgiften, säger Grip.

OS i Pyeongchang 2018

Haag har haft en tung vinter och verkar inte heller ha prickat formen till OS. På skiathlonen blev veteranen inte bättre än 32:a och sedan petades hon från 10 km fritt.

– Jag tror att hon kan göra det bra på det klassiska. Hon kom inte upp i sin fulla kapacitet senast. Ändå var hon rimligt bra med på den klassiska delen, säger Grip.

Grip valde Haag på första sträckan framför Ida Ingemarsdotter och Hanna Falk.

– De var väldigt besvikna. Båda har kämpat hårt för att få åka stafetten. Det är aldrig roligt att ge ett sådant besked.

Skyhöga favoriter

– Både hon (Hanna Falk) och Ida är så klart väldigt besvikna, vilket jag har full respekt och förståelse för. Båda har kämpat stenhårt för att få åka den här stafetten, och det är aldrig roligt att ge ett sådant besked.

Det svenska laget, som kör enligt turordningen Haag, Kalla, Andersson, Nilsson, hoppas på medalj. Men tycker sig slå ur underläge.

– Norge är skyhöga favoriter, det är inget snack om saken. Sedan är det nationer som USA och Finland som jag tänker blir utmanare där bakom, säger Rikard Grip.

Sverige ställer upp med samma lag som under VM i Lahtis i 2017, då slutade de tvåa.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

OS i Pyeongchang 2018

Mer i ämnet