Norge har tagit 38 medaljer. Här tog de hela pallen genom Simen Hegstad Krüger, Martin Johnsrud Sundby och Hans Christer Holund. Foto: Bildbyrån

Medaljrekord för Norge

Uppdaterad
Publicerad

Norge tog sin 38:e medalj i OS i natt vilket är nytt rekord för flest antalet medaljer under ett OS. Ett guld till och de tangerar Kanadas guldrekord.

Den norska OS-truppen hade dubbla anledningar att fira bronset i den alpina lagtävlingen i parallellslalom.

Norges 38:e medalj i Pyeongchang är nytt rekord i vinter-OS, ett bättre än USA:s 37 pallplatser från spelen i Vancouver 2010.

OS i Pyeongchang 2018

Norges medaljfacit hittills i Sydkorea: 13 guld, 14 silver och 11 brons. Men rekordet för flest antal guld har fortfarande Kanada med 14 guldmedaljer i Vancouver.

13 medaljer i längdåkning

Av de norska medaljerna har hela 13 kommit i längdåkning, varav sex guld, däribland tre stafetter. Norrmännen har även haft stora framgångar i bland annat alpint, backhoppning, skridsko och skidskytte.

Kanada har tagit näst flest medaljer i Pyeongchang, 28 stycken. Det är två fler än Tyskland, som dock ligger före i medaljligan, tack vare lika många guld som Norge, 13 stycken.

Sveriges medaljfacit hittills i spelen är sex guld och fem silver.

Här är årets medaljliga.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

OS i Pyeongchang 2018

Mer i ämnet