Sundby: ”Taktiken fungerade till 100 procent”

Uppdaterad
Publicerad

Norsk medaljtrippel i herrarnas skiathlon – trots att vinterns succéman Johannes Hösflot Kläbo missade pallen.

– Det är ju en fantastisk start för vårt lag, att få till en norsk trippel på öppningsdistansen är ju vansinnigt. Taktiken fungerade till 100 procent den här gången, allt gick perfekt, säger tvåan Martin Johnsrud Sundby till SVT Sport.

Det var vid sista varvningen som vinnaren Simen Hegstad Krüger guldryckte, och agerandet bakom honom passade landsmännen Sundby och Hans Christer Holund.

OS i Pyeongchang 2018

– Jag förväntade mig att Dario (Cologna), (Maurice) Manificat eller Alex (Harvey) skulle försöka komma ikapp Simen, men det var ingen som gjorde det och det överraskade mig. Och då slutade med att jag och Hans Christer kunde stå stilla framför och dra ner tempot och det höll, säger Sundby.

Hegstad Krüger vann guld, Johnsrud Sundby tog silver och Holund fick brons – norsk medaljtrippel alltså.

– De kunde inte ha gjort det bättre, etta, tvåa, trea. Jag hade faktiskt inte trott att de skulle klara det så bra, men det var imponerande, säger Andrew Musgrave till SVT Sport.

Britten låg länge bra med men slutade på sjunde plats.

Hela resultatlistan hittar du här.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

OS i Pyeongchang 2018

Mer i ämnet