Henrik von Eckermann under Falsterbo GP i söndags. Foto: Bildbyrån

Castello och von Eckermann vann i Aachen

Uppdaterad
Publicerad

Henrik von Eckermann har prickat formen inför stundande VM-truppsuttagning.

Efter att ha hoppat till sig en andraplats på tisdagens 1.45-hoppning med hästen Que Bueno de Hus Z gick han, nu med hästen Castello, och vann onsdagen 1.55-hoppning i tyska Aachen.

Ekipaget var felfritt två gånger om i tidshoppningen med omhoppning, och vann före McLain Ward från USA på andraplatsen.

Castello är egentligen Evelina Toveks häst. Med Henrik von Eckermann har likväl den vita hästen nått flera framgångar under sommaren.

– Castello är en fantastisk häst som har all kapacitet. Det spelar ingen roll hur höga hindren är och den stora banan här i Aachen passar hans enorma galopp till etthundra procent, säger von Eckermann till ridsport.se.

Några dagars vila

Von Eckermann fick också chansen att hoppa ännu en 1.45-hoppning med Que Bueno de Hus Z under onsdagen. Den gav en sjätteplats.

För Castello väntar nu några dagars vila innan starten på söndag i den prestigefyllda klassen Rolex Grand Prix, ”Aachens stora pris”.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.