Arkivbild.

Peder Fredricsons lag vann superfinalen

Uppdaterad
Publicerad

Peder Fredricson och hans lag Shanghai Swans klättrade från tredje– till förstaplats i finalen av lagtävlingen Global Champions League.

Svensken stod för en felfri runda i den allra sista omgången.

– Jag är verkligen glad över att vi nu är där vi ville, säger Fredricson till arrangören.

Peder Fredricson och hans lag Shanghai Swans, där tysken Daniel Deusser och scweizaren Pius Schwizer ingår, tog sig på fredagen vidare från semifinalen efter att ha placerat sig som nummer fyra. Då stod Peder Fredricson och Christian K för en viktig laginsats när de var enda felfria ekipaget av de tre.

I söndagens superfinal över 1,60-höjder rev det svenska ekipaget ett hinder medan hans lagkamrater båda var felfria.

Efter den första rundan låg laget på en tredjeplats.

I andra rundan satt nollan för Fredricson, något som behövdes då lagkompisen Pius Schwizer fick två rivningar. Daniel Deusser höll sig dock iskall och avslutade med en nolla.

Klättrade uppåt

När de två återstående lagen drog på sig fler fel klättrade Fredricsons lag från tredje- till förstaplats och segern var klar redan innan den sista ryttaren ridit.

– Det var en svår bana, hästarna har hoppat en del och pressen var på, så allt kan hända. De bästa hästarna och ryttarna i världen är här och det är stora banor. Det är hårt arbete men jag är verkligen glad över att vi nu är där vi ville, säger Peder Fredricson.

Efter segern hyllades Fredricson av lagkamraten Pius Schwizer.

– Vi har ett bra lag. Daniel Deusser och Peder Fredricson är de två bästa ryttarna i världen.

Segern innebar också en stor del prispengar. För förstaplatsen fick laget lite över 2,7 miljoner euro.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.