Therese Nilshagen är vidare till final. Foto: Bildbyrån

Svenskan vidare till individuella finalen

Uppdaterad
Publicerad

Therese Nilshagen och hennes Dante Weltino levererade i lördagens första dressyromgång under OS. Ekipaget red ihop 75,14 procemt och slutade tvåa i sin grupp.

– Nu är planen att växla upp lite mer, säger hon till ridsportförbundet.

Nilshagen är efter dagens ritt i Grand Prix klar för kür-finalen som rids nästa söndag. Fokuset i dagens runda var dock laget.

– I dag hade vi lite handbromsen i. Det var inte så att jag satt och feg-red, men piaffen och passagen kan vi göra bättre. Vi hade lagt upp det som plan innan, att inte försöka göra allt utan att rida lite på säkerhet. Det handlar först och främst om laget och att vi ska få en stabil grund att stå på. Och det tror jag att vi lyckades med.

Tokyo 2020

– Nu är planen att växla upp lite mer inför de, förhoppningsvis, två kommande klasserna. Det finns ett par procent till som ligger och lurar och som jag ska försöka plocka fram, säger hon.

Det svenska laget förlorade i torsdags sitt lagankare Patrik Kittel, som på grund av att hans häst inte var helt fräsch tvingades lämna återbud. Reserven Antonia Ramel red ihop 68,54 procent i OS-debuten, det efter två större missar i programmet.

– Vi hade två väldigt dyra missar och det är ledsamt att det kom nu, säger Antonia Ramel till Sveriges Radio.

Sverige ligger just nu fyra i lagtävlingen, som fortsätter i morgon. De åtta bästa länderna går vidare till finalen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Tokyo 2020

Mer i ämnet