Lotta Björe/Henrik von Eckermann Foto: TT/Bildbyrån

SVT:s expert kritisk: ”Gillar inte formatet”

Uppdaterad
Publicerad

Sex stycken vidare till omhoppning. Tre av dem svenskar.

Men till slut blev det ”bara” silver för Peder Fredricson och för svensk del.

– Jag tycker inte om det här formatet, säger SVT Sports expert Lotta Björe.

De svenska ryttarna bjöd på högoktanig dramatik i hoppfinalen i OS. Sex stycken gick felfria från grundomgången och tog sig till omhoppningen. Malin Baryard-Johnsson, Peder Fredricson och Henrik von Eckermann.

Men väl där räckte det inte riktigt hela vägen.

Tokyo 2020

Fredricson tog visserligen hem OS-silvret, men von Eckermann och Baryard-Johnsson fick nöja sig med en fjärde- respektive femteplats.

– Det var lite orättvist. Sverige var bäst, även om det inte blev tre medaljer. Synd att det inte var lagtävling i dag, säger Lotta Björe.

Alla resultat nollställdes inför omhoppningen.

– Jag tycker inte om det här formatet. På ett mästerskap ska det räknas in flera omgångar tycker jag. Sen kan jag förstå att det är enklare för de som inte är insatta att förstå när det är kvalificiering och final med omhoppning. Men andra formatet är bättre tycker jag, säger Lotta Björe.

Hyllar Baryard-Johnsson

– Hade önskat att Malin fick ta en medalj, hon förtjänar det. Hon har varit bra så länge. Den hästen är svår att rida fort med när det kommer till kritan. Hon är en av världens skickligaste ryttare, säger Björe.

Bara en medalj, men vind i rygg för svenskarna inför helgens lagtävling.

– Sverige är en jättestark guldkandidat, det går inte att sticka under stol med.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Tokyo 2020

Mer i ämnet