Michelle Coleman. Foto: Bildbyrån

Efter OS-kritiken: ”Försöker göra något positivt”

Uppdaterad
Publicerad

Hon klarade OS-kvalgränsen vid flera tillfällen redan 2019.

Men Michelle Coleman blev uttagen först två månader före mästerskapet.

– Man får jobba på det och gå vidare. Man viker sig inte, säger hon.

”Det skapar en stress och en oro. Det som har varit mest jobbigt för mig är att jag har klarat kvalen och inte fått gehör för det.”

Så sa Michelle Coleman, 27, i maj och riktade kritik mot SOK.

Tokyo 2020

Strax efter EM i Budapest – under samma månad – blev dock Coleman, som tidigare haft problem med en axelskada, OS-uttagen.

– Vi är inte på den här nivån som vi är på i dag för att en dålig situation tynger ner oss. Snarare vänder vi på det och försöker göra något positivt av det, säger hon under lördagens presskonferens och fortsätter:

– Det är klart att man kan känna att det inte blir så bra, men då får man jobba på det och gå vidare. Man viker sig inte. Det är inte därför vi står inför ett fjärde eller tredje OS. Man tar tag i problemen och jobbar med att förbättra det.

”Vi låser inte in oss och deppar”

Bortsett från eventuella sportsliga motgångar, finns det också en pandemi idrottarna tvingas hantera och förhålla sig till. Och tidigare under lördagen kom beskedet att en första person i OS-byn har bekräftats smittad med coronaviruset.

Hur påverkar det er, risken att bli smittad?

– Det gäller att vara positiv, vi är glada att vi ens är här. För ett år sedan kändes det omöjligt. Det gäller att ha det positiva mindsetet. Liksom med skadan, liksom med den här pandemin. Det är fantastisk stämning bland alla sporter och i vårt rum, trots restriktionerna. Vi låser inte in oss och deppar. Vi har fantastiska förutsättningar, säger Michelle Coleman.

Simningen i OS inleds den 24 juli.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Tokyo 2020

Mer i ämnet