Ryska simmerskan Julija Jefimova kritisk mot IOK. Foto: Bildbyrån

OS-ryskan sågar schemat: ”Pengar är allt”

Uppdaterad
Publicerad

Tidiga morgnar.

Och sena kvällar.

Ett upplägg som ryska simstjärnan kritiserar.

– De bryr sig inte om idrottarna, säger Julija Jefimova.

I OS har Sarah Sjöström och systrarna Louise och Sophie Hansson främst simmat mitt i natten svensk tid, sent på kvällen i USA och på morgonen i Tokyo där de olympiska spelen avgörs. Och under en tävlingsdag har heat i andra grenar och distanser avgjorts på kvällen lokal tid.

– Det är riktigt tufft. Vi skulle ha fått se bättre resultat om finalerna avgjordes på kvällen. Världsrekord skulle ha slagits. Men på morgnarna blir inte resultaten som de borde ha blivit. Det är lika för alla, säger Julija Jefimova.

Tokyo 2020

Möter Hansson

29-åringen, som tog OS-silver på 100 och 200 meter bröstsim i Rio de Janeiro, menar att rättighetsinnehavarna och pengar har för stort inflytande i schemat.

– Tyvärr är pengar allt i den här världen, och ingen bryr sig om vad idrottarna vill, säger Jefimova.

Jefimova är klar för final på 100 meter bröstsim, där hon ställs mot Sophie Hansson. Finalen avgörs klockan 11.17 lokal tid.

MER FRÅN TOKYO: Sjöström missade medalj på favoritdistansen

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Tokyo 2020

Mer i ämnet