Sarah Sjöström orolig inför OS. Foto: Bildbyrån

Sarah Sjöström: ”Klart man vill få det här vaccinet nu”

Uppdaterad
Publicerad

Sveriges Olympiska Kommitté förväntas tacka nej till donerat coronavaccin. Samtidigt kommer inte hela den svenska OS-truppen att hinna vaccinera sig innan avresan, något som oroar Sarah Sjöström.

– Klar att man vill få det här vaccinet nu, säger simstjärnan till Radiosporten.

Det var tidigare i veckan som Sveriges Olympiska Kommittés verksamhetschef Peter Reinebo sa till TT att SOK förväntas tacka nej till det donerade coronavaccinet till idrottare från Pfizer och Biontech inför OS.

– Jag föreställer mig att det finns många länder som ligger betydligt efter oss och som skulle behöva prioriteras före, sa Reinebo då.

Tokyo 2020

”Vore riktigt olyckligt”

Svenska simstjärnan Sarah Sjöström är besviken på beslutet.

– Det är klart att man vill få det här vaccinet nu, men det är det beslutet som tagits och jag kan inte göra så mycket åt det, säger hon till Radiosporten och är samtidigt orolig inför de Olympiska spelen.

– Jag hoppas verkligen att ingen av mina landslagskollegor får ett positivt covid-test när de kommer fram. Det vore verkligen riktigt sorgligt om man kommer dit och blir sjuk och måste sitta i karantän i OS-byn, säger Sjöström.

I flera andra länder som exempelvis Ungern, Serbien och Israel har OS-aktuella idrottare och ledare fått förtur i vaccinationskön.

KLIPP: Sjöström tillbaka i vattnet efter skadan (02/03-21)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Tokyo 2020

Mer i ämnet