Sarah Sjöström och Michelle Coleman. Foto: TT

Sjöström och Coleman i dubbla världscupfinaler i kväll

Uppdaterad
Publicerad

Världsrekordhållaren Sarah Sjöström tog sig enkelt till final på 200 meter fritt i världscuptävlingen i Budapest. Även Michelle Coleman är finalklar på distansen, de båda landslagsimmarna har ytterligare en final var ikväll.

Efter två andraplatser under gårdagens finalpass fick Sarah Sjöström en smakstart på den andra tävlingsdagen i den ungerska huvudstaden.

25-åriga Sjöström inledde sitt morgonpass med att vara snabbast av alla i försöket på 200 meter frisim med sina 1.54,50. Michelle Coleman hade den sjätte bästa tiden med 1.56,23, och är också klar för kvällens final.

De båda svenskorna ska dessutom simma varsin till final. Sjöström var med sina 25,02 även snabbast i försöken på 50 meter fjäril och Coleman kvalificerade sig med den åttonde bästa tiden, 58,41, på 100 meter rygg.

Hundradelskamp senast

Finalen på 50 fjäril i kväll kan mycket väl bli en tajt duell mellan Sjöström och Ranomi Kromowidjojo från Nederländerna. Senaste världscupdeltävlingen i Eindhoven vann Sjöström finalen på 50 meter fjäril.

– Det var sex hundradelar som skiljde i Eindhoven. Det gäller att göra ett bra lopp, helst bättre än senast, men femtiorna är alltid jämna, berättade Sarah Sjöström för SVT Sport igår.

Sarah Sjöström är hittills i år obesegrad i världscupen på både 200 frisim och 50 meter fjärilsim.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.