Sophie Hansson var nära en ny OS-final. Foto: Joel Marklund/Bildbyrån

Sophie Hansson missade finalen på 200 meter bröstsim

Uppdaterad
Publicerad

Sophie Hansson tog sig till final på 100 meter brsötsim tidigare i veckan.

Hon hade i dag chans att ta sig till ännu en final.

Men på den dubbla distansen räckte hon inte till, även om det var nära.

– Jag är supernöjd, säger hon efter sin tiondeplats i semifinalen.

22-åriga Sophie Hansson simmade i förrgår sin första OS-final i karriären, där hon blev sexa på 100 meter bröstsim – efter att hon haft fjärde bästa tid i semifinalen.

I dag simmade hon ännu en semifinal, på 200 meter bröst. Där var hon mer av en outsider.

Tokyo 2020

”Kändes jättebra”

Men Hansson hängde länge med bra i sin semifinal, och efter en stark avslutning gick hon i mål som fyra, på tiden 2.24,28 – bara fyra tiondelar från det personliga rekord som hon satte i gårdagens försök.

– Det kändes jättebra, jag har en himla go känsla i kroppen. Jag satte ”pers” i försöken i går och simmade en jättebra tid här på morgonen, säger Hansson till Discovery.

Var i final efter 50 meter

I och med hennes fjärdeplats fick maximalt fyra simmare vara snabbare än Hansson i den andra semifinalen, om Hansson skulle ta sig till en ny final.

Efter de första 50 meterna av semifinal två var det just fyra simmare som var snabbare. Men när halva loppet var avgjort var det ytterligare två simmare som låg före Hansson – och så var det även när loppet var avgjort. Till slut var hon drygt en halv sekund från final.

”Supernöjd”

Därmed blev det en tiondeplats för Sophie Hansson, och ingen final. Men det var inget som hon deppade särskilt mycket över.

– Jag kommer tia på 200 bröst, och är topp tio i världen på en distans jag inte fullt ut satsar på. Så jag är supernöjd, sade hon.

Detta var Sophie Hanssons sista individuella lopp i OS. Däremot väntar, på lördag, 4x100 meter medley.

ARKIV: Hanssons final på 100 meter bröstsim

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Tokyo 2020

Mer i ämnet