Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Sandra Näslund. Foto: Bildbyrån

Näslund om oron: ”Ångest om man ska få komma till OS”

Uppdaterad
Publicerad

Sandra Näslund kan skapa det avgörande rycket i den totala världscupen vid hemmatävlingarna i Idre den här helgen. Samtidigt ligger pandemin som ett mörkt moln över sporten.

– Det känns som om man har mer ångest om man ska få komma till OS än fokus på själva prestationen, säger Näslund till SVT Sport.

Näslund har vunnit sju av åtta individuella tävliingar den här säsongen. I dag väntar ett kval på förmiddagen  och eftermiddagen. Pandemiregler, skador och OS-laddning gör att ett flertal konkurrenter saknas under tävlingarna till helgen.

– Tråkigt att så många inte är här. Jag ska göra vad jag kan för att försöka vinna de här tävlingarna och skapa en tillräckligt stor lucka i totalen, säger hon i backen medan snön yr och den uppåtgående solen håller på att tränga ut mörkret i Idre.

Näslund visade på fortsatt bra form genom att åka in som etta i båda kvalen i Idre.

Coronapandemin sveper med oförminskad styrka över världen och är det stora samtalsämnet inför mästerskapet.

– Det känns tråkigt just nu. Det känns som om man har mer ångest inför om man ska få komma till OS än fokus på själva prestationen. Man tänker mer på det än inför själva tävlingsdagen på OS. Det är tråkigt men jag gör mitt bästa för att hålla mig frisk. Väl där tror jag att fokuset på själva tävlingen kommer att komma automatiskt, säger Näslund.

Jagar första OS-medaljen

Det stora målet för säsongen är OS i Peking. Där jagar hon sin första OS-medalj

– En OS-medalj vill jag gärna ha, det är en gång vart fjärde år. Det är mycket som ska stämma på en dag. Det gäller att åka dit och våga ta chansen, säger hon.

Skicrossåkarna inledde säsongen i OS-backen Secret Garden 17 mil utanför Peking, där Näslund vann, något som var bra att få med sig in till mästerskapet.

– Det är bra för sjävförtroendet. När jag kom dit var det inte en bana som jag tyckte var jättehäftig, inte alls någon favorit, men jag visade att jag kunde åka snabbt. Det känns väldigt kul att åka dit.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer