Det var många känslor som gick igenom Sandra Näslund efter OS-guldet. Foto: Bildbyrån

Näslund: ”En meter innan mållinjen inser jag att det faktiskt är OS-final”

Uppdaterad
Publicerad

Sandra Näslund hade vunnit nästan allt i världscupen och följde upp det med ett OS-guld som storfavorit. Tanken på OS-guldet hann ifatt henne sent

–  En meter innan mållinjen inser jag att det faktiskt är OS-final och att jag är på väg först över mållinjen, säger hon till Kanal 5.

Näslund är tårögd efter att ha stått högst upp på vid provisoriska prisceremonin i målfållan – guldmedaljen får hon senare.

– Det känns helt otroligt, säger en tagen Näslund.

OS i Peking 2022

Tåren på din kind kanske säger det mesta?

– Jag tror det, svarar Näslund.

Det var många känslor under den coola ytan under dagens tävling.

– Det är lite nervöst men jag känner en trygghet av att jag vet att jag är snabb i starten. Jag tänkte bara på att hålla fokus på det jag ska göra. Sedan en meter innan mållinjen inser jag att det faktiskt är OS-final och att jag är på väg först över mållinjen. Det är stort, säger Näslund.

”Det är svårt att fatta”

– Det är så mycket lättnad, stolthet tacksamhet och så många känslor.

Det var under träningen som det gnisslade en del på väg till favoritguldet.

– Jag har känt mig lite småstressad några dagar på träningen eftersom jag tycket att det inte gått riktigt som jag velat. I dag kände jag att allt fungerade som det ska. Det blev lite svårt med snön när det började snöa. Jag försökte bara hålla lugnet och fokusera på det jag skulle göra, förklarar Näslund.

Hon är i ett behagligt rus.

– Det var som att tiden stod stilla. Det är svårt att fatta men jag är väldigt stolt och tacksam för alla som hjälpt mig under den här resan, det är verkligen en laginsats.

KLIPP: Här vinner Sandra Näslund OS-guld

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

OS i Peking 2022

Mer i ämnet