Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Sandra Näslund siktar mot OS och nya medaljer. Foto: Bildbyrån

Sandra Näslunds nya mål – OS 2026: ”Drömmer om fler medaljer”

Uppdaterad
Publicerad

Skicrosstjärnan Sandra Näslund avslutade säsongen med knäproblem. Nu blickar hon framåt mot nya mål: OS 2026.

– Jag drömmer om att vinna fler medaljer, säger Näslund till SVT Sport.

Sandra Näslund tog hem världscupen i skicross i överlägsen stil men missade de två sista världscupstävlingarna på grund av skada. I mars genomförde hon en magnetkameraundersökning i Schweiz men störs fortfarande av knäproblemen.

– Det är inte hundra procent bra ännu men det är en lång sommar så förhoppningsvis blir det helt återställt när vi går på snö igen, säger Näslund till SVT Sport.

Är du orolig över skadan?

– Nä, jag har ungefär samma känsla som när jag gjorde illa knäet tidigare på ett liknande sätt. Det kommer att göra ont ett tag men jag får jobba på med fysen och bygga upp styrkan. Jag har fullt fokus på att förbereda mig så bra som möjligt för nästa säsong.

”Drömmer om att vinna fler medaljer”

Näslund har tidigare uttryckt att hon är i sluttampen av sin karriär och att hon tar ett år i taget. Hon kommer dock att satsa vidare på nästa säsong och siktar även mot OS 2026 i Milano och Cortina i Italien.

– Jag känner fortfarande att jag kan utvecklas och bli bättre. Det är kul att mäta sig med killarna i laget. Jag vill hela tiden ta mig närmare dem både tid- och åkmässigt och hålla de andra tjejerna bakom mig, säger Näslund.

Vad lockar med ett nytt OS?

– Mycket att det arrangeras i Italien efter att tidigare varit i länder som inte förknippas så mycket med vintersport. Det är stort och häftigt att tävla i OS. Det är tre år bort men det är klart att jag drömmer om att vinna fler medaljer.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.