Foto: Bildbyrån

Helena Ekholm: ”Att hon inte tar någons plats känns vettigt”

Uppdaterad
Publicerad

I dag kom beskedet att Stina Nilsson går direkt in i skidskyttelandslaget och får ett individuellt upplägg inför OS 2022. Det är något som SVT Sports expert Helena Ekholm är positiv till.
– Absolut, hon är en sådan pass bra åkare. Och att hon inte tar någons plats känns vettigt, säger Ekholm.

Den 22 mars avslöjade SVT Sport att Stina Nilsson byter längdskidor mot skidskytte och nu har hon fått en plats i A-landslaget i sin nya sport.

– Vi vet att hon har en väldigt stor åkkapacitet och jag tror inte att hon gjort det här bytet om hon inte upptäckt att hon har en talang för att skjuta, säger Ekholm.

Skidskyttelandslaget har utökat A-landslagstruppen med två utvecklingsplatser – en av dem har Nilsson fått. Hon kommer att ha ett individualiserat upplägg med fokus mot OS 2022 i Peking.

”Hon gillar att nöta”

– Hon är en sådan pass bra åkare att hon platsar. Och upplägget med att hon inte tar någons plats känns vettigt, säger Ekholm som tror att Nilsson har flera egenskaper som gör henne till en bra skidskytt.

– Hon har den här vinnarinstinkten. Sedan, de flesta skidskyttar tycker inte att det är så kul att nöta men det gillar Stina, och det är väldigt bra när man ska lära sig skjuta.

Nya tränare, schweizaren Jean-Marc Chabloz, kommer delvis att arbeta med Nilsson.

– En jättebra värvning. Jag har haft med honom att göra under min aktiva karriär och det är en väldigt bra ledare, engagerad och kunnig.

Tränaren hyllar Stina Nilsson: ”Den bästa jag haft”

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Stina Nilsson med skyttetränaren Jean-Marc Chabloz

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer