Ingrid Landmark Tandrevold (arkivbild). Foto: Bildbyrån

Norska skidskytten tappade synen: ”Jag blev rädd”

Uppdaterad
Publicerad

Det var en krävande masstart i Antholz i dag och flera skidskyttar var helt slut efter målgång. En som tog slut redan innan målgång var Ingrid Landmark Tandrevold. Norskan tappade synen på det fjärde skyttet.

– Jag blir rädd när det händer, säger hon till NRK.

Skidskyttebanan i italienska Antholz ligger 1600 meter över havet och den höga höjden brukar kunna påverka åkarna.

På tv-bilderna från damernas masstart i Antholz sågs flera av åkarna säcka ihop efter mållinjen, helt utpumpade efter fyra skjutningar. En av dem var vinnaren Laura Dahlmeier, som fick hjälpas upp ur snön.

En annan som hade det om inte annat ännu värre, var norskan Ingrid Landmark Tandrevold, 22.

”Snöblind”

Hon låg bra med efter tre skjutningar och hade chans på en framskjuten placering. Men då tappade hon synen på det fjärde skyttet.

– På det sista stående såg jag ingenting. Det var inte ens svart en gång, det var vitt. Jag gjorde allt jag kunde, men det var helt enkelt inte möjligt, säger hon till NRK.

Det hela renderade i tre bommar, fyra totalt under dagen, och i mål var hon 26:a – av 30 åkare.

Väl i målfållan blev hon liggandes och fick hjälpas upp.

– Det har hänt någon gång förut när jag är sliten att jag inte ser något. Det är bara vitt. Jag blir på något sätt snöblind och väldigt yr. Då blir jag bara liggandes. Jag blir rädd när det händer.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.