Här lämnar Peppe Femling sjukhuset. Källa: https://www.facebook.com/SwedenBiathlon/

Peppe Femling har lämnat sjukhuset

Publicerad

Efter skräckolyckan i Norge i torsdags blev Peppe Femling kvar i sjukhuset i närmare två dygn. Men på lördagsförmiddagen fick skidskytten äntligen lämna platsen.
– Jag tror att han är på banan snart igen, säger skidskytteförbundets generalsekreterare Ingemar Arwidson till SVT Sport.

Det var på torsdagen som svenska OS-guldmedaljören Peppe Femling åkte ut för en olycka som väckt stor uppmärksamhet i idrottssverige.

I uppvärmningen inför Lysebotn Opp i Norge fick han en stav genom benet och fick föras akut till sjukhus i ambulanshelikopter. Där har han blivit kvar – fram till lördagseftermiddagen.

Efter närmare två dygn kunde 26-åringen lämna sjukhuset i Stavanger vid lunchtid i dag, bekräftar skidskytteförbundets generalsekreterare Ingemar Arwidson för SVT Sport.

”Tillbaka snart igen”

I går kom uppgifter om att Femling skulle få lämna sjukhuset redan under gårdagen, men han blev alltså kvar längre än de första rapporterna indikerade.

– Läkarna har velat se att han är i balans efter alla smärtstillande medel, att alla reflexer är i sin ordning och att andning under sömnen är tillräcklig för att fullt ut syresätta blodet, därför har det tagit lite tid, säger Arwidson.

Nu väntas skidskytten åka hem till Sverige och sitt Östersund igen för att vila, men ska enligt Arwidson kunna vara tillbaka i tävlingsskick snart igen.

– Han är ordinerad belastning så mycket som sårsmärtan medger. Det är ju en sårskada och när stygnen tas bort om ett par veckor så är det i praktiken läkt. Sedan kan det finnas smärtor ändå, men han kommer definitivt kunna göra en del alternativträning och jag tror han är tillbaka på banan snart igen.

Femling hälsar till skidskytteförbundets hemsida att han vill avstå mediakontakter den närmaste tiden.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer