Hanna Öberg och Sebastian Samuelsson har öppnat säsongen starkt. Foto: Bildbyrån

Skidskyttet lockar jättepublik – 1,3 miljoner såg stafettvinsten

Uppdaterad
Publicerad

De svenska framgångarna i skidskytte lockar rekordpublik.

I tre av helgens fyra tävlingar var det långt över miljonen tittare framför tv-apparaterna, med drygt 1,3 miljoner på damernas stafett som högsta siffra.

– Fantastiskt roliga siffror. Svenskt skidskytte har aldrig mått bättre, säger Sebastian Samuelsson.

Få sportintresserade har nog kunnat undgå den stora succén som det svenska skidskyttelandslaget stått för i inledningen av säsongen.

På tio tävlingar i Kontiolahti har tio pallplatser tagits, av dem fyra segrar. Och de svenska framgångarna har fått svenskarna att samlas i tv-sofforna framför Vinterstudion i SVT.

Faktum är att herrarnas jaktstart, där Sebastian Samuelsson vann karriärens första världscuptävling, med sina 950 000 tittare är den tävling av helgens fyra som sågs av lägst antal tittare. Senare samma dag såg hela 1 349 000 tittare när damernas stafettlag klev överst på pallen.

”Tacksamma för allt stöd”

Söndagen var ännu bättre totalt sett. 1,2 miljoner såg herrarnas stafett och Sveriges andraplats. 1,3 miljoner bänkade sig sedan när Hanna Öberg slutade trea i damernas jakstart.

Sebastian Samuelsson gläds av att höra om det stora intresset.

– Fantastiskt roliga siffror. Svenskt skidskytte har aldrig mått bättre än vad det gör just nu. Vi är tacksamma för allt stöd vi får från tv-tittarna hemma, säger Samuelsson till SVT Sport.

KLIPP: Helena Ekholm: Tre anledningar till framgångarna

Så många tittade på helgens skidskytte:

Lördag

Herrarnas jaktstart, 950 000 tittare

Damernas stafett, 1 349 000 tittare

Söndag

Herrarnas stafett, 1 219 000 tittare

Damernas jaktstart, 1 308 000 tittare

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.