Stina Nilsson tillsammans med skyttetränaren Jean-Marc Chabloz, en viktig person i hennes skidskyttesatsning, som nu gett en plats i IBU-cupen. Foto: Bildbyrån

Stina Nilsson tar nästa steg: Får plats i IBU-cupen

Uppdaterad
Publicerad

Som väntat fick Stina Nilsson en plats i IBU-cupen i Tyskland om ett par veckor. Det blir den förra längdskidstjärnans första internationella tävling som skidskytt.

– Jag känner mig redo för ett sådant här uppdrag, säger Nilsson.

– Det känns jättekul att få vara en av dem som kunde knipa en av platserna, säger Nilsson i skidskytteförbundets webbsändning. 

Efter gårdagens tredjeplats i observationstävlingen över sprint 7,5 km i Östersund kände Nilsson att hon ville åka i IBU-cupen, steget under världscupen, i tyska Arber 11-23 januari.

Corona och idrott

– Jag känner själv att jag byggt på mig ganska mycket erfarenhet på bara några veckor från Idre (säsongspremiären) fram tills nu. Jag har fått jättebra pass på vallen och känner en trygghet när jag kommer till vallen. Jag känner mig redo för ett sådant här uppdrag och det är en skön känsla, säger Nilsson i webbsändningen.

17-åriga Sara Andersson från Mora, som vann en av helgens tävlingar, får också en plats i IBU-cupen.

– Mitt mål för säsongen är att åka junior-VM och det är det jag strävar emot men självklart skulle jag inte tacka nej om jag får chansen att åka IBU-cupen, sade Andersson till SVT under gårdagen.

KLIPP: Styrkebesked av Stina Nilsson – på pallen i Östersund

Truppen till IBU-cupen i Arber 11-23 januari:

Damer:

Elisabeth Högberg, Biathlon Östersund

Emma Nilsson, SK Bore

Tilda Johansson, Anundsjö SK

Stina Nilsson, Lima SKG

Sara Andersson, Mora Biathlon

Ingela Andersson, K 4 Idrottsförening

Ella Halvarsson, Biathlon Östersund

Herrar:

Malte Stefansson, Oxbergs IF

Gabriel Stegmayr, Dala-Järna IK

Torstein Stenersen, Biathlon Östersund

Erik Larsson, Mora Biathlon

Oscar Andersson, Älvdalens SKG

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Corona och idrott

Mer i ämnet