Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Tilda Johansson. Foto: Bildbyrån

Tilda Johansson tillbaka i Antholz: ”Känner mig mer förberedd”

Uppdaterad
Publicerad

För två år sedan gjorde Tilda Johansson världscupdebut i Antholz.

Nu är talangen tillbaka på den italienska orten för karriärens andra världscup.

– Min debut var extremt tuff. Nu känner jag mig mer förberedd, säger Johansson.

I januari 2021 slutade Tilda Johansson på 59:e plats i distansloppet i Antholz, hennes debut i världscupen.

Under torsdagen väntar ny världscuptävling på hög höjd i Antholz för den svenska skidskyttetalangen.

– Min debut var extremt tuff och jag känner mig mer förberedd nu. Och det ska bli väldigt kul att få köra en sprint och förhoppningsvis också en jaktstart, säger Johansson.

Tuff säsong bakom sig

23-åringen har bland annat tagit två pallplatser i IBU-cupen (nivån under världscupen) den här säsongen men föregående säsong var betydligt tuffare.

Johansson tvingades backa i sin träning och satsning efter att ha kört på för tufft. Svenskan var slutkörd både fysiskt och psykiskt och tvingades avstå tävlingar.

– Det var väldigt tufft för mig men också nyttigt och väldigt mycket som gick fel. Jag lärde mig mycket och ser det som en säsong som har tagit mig hit i dag. Jag har blivit mycket starkare och säkrare i mig själv.

”Tacka nej till VM hade jag aldrig gjort”

Varför har det lossnat den här vintern?

– Jag har jobbat mycket med att hitta balansen mellan skidåkningen och skyttet. Och sedan tror jag att kontinuitet tagit mig hit. Jag har varit frisk hela sommaren och hösten och kunnat träna efter min plan.

Johanssons stora mål är EM som avgörs i Lenzerheide, Schweiz, mellan 25 och 29 januari. Men skulle hon få frågan att åka med till VM kommer hon inte tacka nej.

– Nej nej, skulle jag bli erbjuden en VM-plats skulle jag absolut ta den. Tacka nej till VM hade jag aldrig gjort. Men det är inget som jag har i mina tankar, säger hon.

SE MER: Mona Brorsson om VM-chanserna (18 januari 2022)

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Mona Brorsson. Foto: Bildbyrån

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.