Pichler: ”De är inte beredda att lägga ner lika mycket arbete”

Uppdaterad
Publicerad

Han har i allra högsta grad varit med och bidragit till Nils van der Poels OS-framgångar.

Nu vill Wolfgang Pichler hjälpa fler svenska idrottare att nå världseliten – men han är medveten om att alla inte har det som krävs.

– Det finns många unga som vill bli bäst i världen men de är inte beredda att lägga ner lika mycket arbete som de som är bäst i världen, säger Pichler.

Den före detta förbundskaptenen i skidskytte, Wolfgang Pichler, jobbar numera som talangutvecklare för SOK (Sveriges olympiska kommitté) och han har dessutom fungerat som mentor åt den svenska skridskofantomen Nils van der Poel.

Hur det gått för van der Poel vet vi alla vid det här laget och nu hoppas Pichler att fler svenska idrottare ska följa i den dubble OS-guldmedaljörens fotspår – även om han är medveten om att alla inte har det som krävs för att göra en liknande satsning som den van der Poel gjorde.

OS i Peking 2022

– Jag hoppas att många unga svenskar kan lära av honom för det här är ett riktigt bra exempel. Om du har en dröm kan du följa den, men för att bli bäst i världen krävs rätt inställning. Det finns många unga som vill bli bäst i världen men de är inte beredda att lägga ner lika mycket arbete som de som är bäst i världen, säger Pichler.

– De borde följa hans exempel, de kan ringa mig och fråga hur det går till för att bli så bra men det är ingen hemlighet, han tränade 6-8 timmar varje dag, säger Pichler.

KLIPP: SVT möter Wolfgang Pichler

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

OS i Peking 2022

Mer i ämnet