Nils van der Poel tvekar om ny OS-satsning: ”Tror inte det”

Uppdaterad
Publicerad

Blir Peking-OS Nils van der Poels sista?

– Jag har svårt att se en likadan satsning en gång till, säger van der Poel i SVT-dokumentären Nils van der Poel – dåre eller geni?.

Oavsett hur det slutar i OS ser det ut som att Nils van der Poel kommer att avsluta säsongen där bland annat VM och SM ska avgöras.

Men huruvida det blir ett OS om fyra år återstår att se. Van der Poel är själv tveksam. Det berättar han i SVT-dokumentären Nils van der Poel – dåre eller geni?.

OS i Peking 2022

– Jag tror inte OS blir det sista jag gör som skridskoåkare. Oavsett om jag åker internationella tävlingar efter OS så kommer jag åka för att det är kul.

Har du ett till OS i dig?

–  Jag tror inte det i dagsläget. Det trodde jag inte när jag var 18 heller, men jag har gjort ett OS och ska göra ett till snart. Jag är inte så bra på att lägga av.

”Det här är bara idrott”

Att han stannar kvar inom sportens värld ser han just nu som osannolikt.

– Till slut är det här bara idrott och efter ett tag är vi bara clowner som åker runt i cirklar. Vill man bli något mer som människa så tror jag det är dags för en ny miljö där man blir något mer. Sen är jag tacksam för det Idrottssverige har gjort för mig och jag önskar att andra får uppleva det också. Jag tror att jag kan bidra till något positivt men jag känner inte att jag vill dedikera mitt liv till det i en nära framtid.

Se hela dokumentären här.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

OS i Peking 2022

Mer i ämnet