Bianca Andreescu får inte chansen att försvara sin titel i Rogers Cup. Foto: TT

Förturnering till US Open ställs in

Uppdaterad
Publicerad

Den stora WTA-turneringen Rogers Cup i augusti ställs in. Därmed går spelarna miste om en viktig förberedelse till US Open.

– Vi hoppades att situationen skulle lösas i tid, säger arrangören.

Förra året vann hemmaspelaren Bianca Andreescu turneringen, som är en av världens äldsta och haft singelspel för damer ända sedan 1892. Ett par veckor senare kom det stora genombrottet med vinsten i US Open i New York. Båda gångerna slog Andreescu Serena Williams.

Andreescu, just nu sexa på världsrankingen, har haft stora skadeproblem och hade siktet inställt på att göra comeback på WTA-touren som är nedstängd till 13 juli. Arrangören, det kanadensiska tennisförbundet, meddelar att man följer rekommendationen från provinsen Quebec som förbjudit all idrott till 31 augusti.

Corona och idrott

US Open är schemalagd 31 augusti-13 september.

”Hoppades att det skulle lösas i tid”

– I början av corona-krisen hoppades vi att situationen skulle lösas i tid för att kunna arrangera turneringen enligt det ursprungliga schemat, men vi visste att chanserna minskade allt mer de senaste veckorna, säger turneringschefen Eugène Lapierre till den egna hemsidan.

Herrturneringen Rogers Cup, där Rafael Nadal är regerande mästare, med spelplats i Toronto är ännu kvar på ATP:s kalender. Toronto ligger i provinsen Ontario. Turneringen har spelats på herrsidan sedan 1881 och är bara fyra år yngre än Wimbledon.

Rogers Cup roterar mellan Toronto och Montreal där könen separeras. Damerna kommer att vara kvar i Montreal även nästa år och herrarna i Toronto 6-15 augusti 2021.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Corona och idrott

Mer i ämnet