Andy Murray var bara i ledning en gång i matchen. Foto: TT

Andy Murray föll i singelcomebacken

Uppdaterad
Publicerad

Andy Murray hade inte spelat en singelmatch på sju månader när han gjorde comeback i ATP-turneringen i Cincinnati, Ohio. Debuten blev dock inte speciellt lyckad för den forne världsettan som föll i två raka set (4-6, 4-6) mot fransmannen Richard Gasquet.

Brittiske Andy Murray opererade höften i januari och han befarade att karriären skulle vara över. Den trefaldige grand slam-vinnaren, som hunnit bli 32 år gammal, är numera rankad 324 i världen och kunde delta i Cincinnati genom ett wildcard.

Men hans första singelmatch sedan operationen var slut på 98 minuter mot den 56:e-rankade Gasquet.

Enligt atptour.com har Murray efter uttåget bestämt sig för att inte försöka få ett wildcard till US Open som börjar om två veckor.

– Det kommer att ta tid, och jag har inte tränat så mycket på singelspel förrän nyligen. Så jag behöver tid, och spelet kommer inte att komma tillbaka på en vecka eller en turnering, säger Murray.

”Det är goda nyheter”

Murray deltog i diverse dubbelturneringar under sommaren, bland annat i Wimbledon, men kände sig inte redo för singelspel förrän nu. Och han välkomnades med öppna armar av världsettan, Novak Djokovic.

– Det är goda nyheter. Andy är en grym mästare, någon som förtjänar respekt från alla spelare i omklädningsrummet. Så det är en gåva att få se honom tillbaka efter att ha lidit av så många skador under de senaste tre åren, säger Djokovic till Daily Express.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.