Ons Jabeur är klar för semifinal i US Open. Foto: Jamie Squire/AFP/TT

Ons Jabeur skriver mer semifinalhistoria i US Open

Uppdaterad
Publicerad

Ons Jabeur fortsätter sin fina grand slam-form.

Efter seger i två raka set mot australiska Ajla Tomljanovic är hon nu klar för semifinal i US Open på Arthur Ashe-stadion.

Tunisiskan Ons Jabeur tog sig tidigare i somras till final i Wimbledon. Väl där förlorade hon mot Jelena Rybakina men bara semifinalen var historisk då ingen tunisisk kvinna ens tagit sig till topp fyra av en grand slam.

Nu har världsfemman framme i en ny Grand Slam-semifinal. I kvartsfinalen av US Open vann hon i två raka set, 6–4, 7–6 (7–4) mot 46-rankade Tomljanovic. Därmed blev Jabeur den första tunisiska spelaren att gå till semifinal i en US Open-turnering.

Får möta Garcia i semifinal

Den 29-åriga australiskan hade tidigare i turneringen visat sig vara en gedigen motståndare då det var hon som slog ut Serena Williams, i vad som mycket väl kan ha varit världsstjärnans sista tennismatch i karriären.

– Det kanske inte såg ut som att jag var speciellt glad på banan men jag försökte verkligen bara att inte bli frustrerad. Det är tufft att möta så fysiska spelare som Ajla, jag försökte bara fokusera för att göra det jobb som krävdes, säger Jabeur till Eurosport efter matchen.

Gauff utslagen i två raka

I semifinalen väntar nu fransyskan Caroline Garcia som slog ut det amerikanska stjärnskottet Coco Gauff.

-Mitt huvud bara snurrar, jag kan inte sätta ord på hur jag känner, säger Garcia efter matchen.

Gauff blev tidigare i somras den yngste grand slam-finalisten på 18 år då hon nådde finalen av Franska mästerskapen, blott 18 år gammal.

Men i natt släpptes 18-åringen knappt in i matchen och Garcia vann i raka set – 6–3, 6–4.

MER US OPEN: Casper Ruud klar för semifinal (i går):

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Casper Ruud slog ut Matteo Berrettini ur US Open. Foto: Discovery/Bildbyrån

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.