Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Maria Sakkari var sist in i WTA-slutspelet. I natt blev hon första spelare att nå semifinalen i Fort Worth, Texas. Foto: Bildbyrån

Sakkari sist in – först att nå semifinalen i WTA-slutspelet

Uppdaterad
Publicerad

Maria Sakkari var sist in i WTA-slutspelet. I natt blev hon första spelare att nå semifinalen i Fort Worth, Texas.

– Ibland är det skönt att ha lite tur med sig, säger Sakkari.

Grekiskan slog Aryna Sabalenka med 6-2,6-4. Det såg ut att rinna iväg i det andra setet när Sakkari gick fram till 3-0 men belarusiskan kontrade och vände till 3-4 innan Sakkari avslutade med att vinna tre raka games.

– Hon började spela bättre och missade inte lika mycket som i första ett och ett halvt seten. Jag sa åt mig själv att fortsätta göra det jag gjort bra och att chanserna skulle dyka upp, säger Sakkari enligt Reuers.

Sakkari hade viss tur med en del nätbollar i det andra setet.

Världstvåan har fortfarande chansen

– Ibland är det skönt att ha lite tur med sig. Vanligtvis brukar jag inte ha den turen på banan.

Världstvåan Ons Jabeur tog chansen att nå semifinalen genom att vinna mot Jessica Pegula med 1-6,6-3,6-3.

– Jag var tvungen att ändra rytmen och höja mitt spel, säger Jabeur, som förlorade den första matchen mot Sabalenka, som inte hade mycket att säga till om i det första setet.

Om en spelare vinner alla matcher i WTA-slutspelet (tre i gruppen och semifinal och final) kammar den hem 18,8 miljoner kronor i prispengar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.