Här är Martyna Trajdos uppmärksammade ritual inför match. Foto: AP

Här blir judostjärnan slagen i ansiktet – tränaren varnad

Uppdaterad
Publicerad

Dragen i kläderna och slagen i ansiktet.

Det är den tyska Judostjärnan Martyna Trajdos märkliga ritual inför match. Nu varnas hennes tränare.

Judostjärnan, Martyna Trajdos, har fått OS-rubriker.

Tyskan hade hoppats på att uppmärksamheten skulle handlat om en framgång från Tokyo, men i stället blev det om någonting helt annat. I live-tv inför matchen mot ungerskan, Sjofi Ozbas, kunde tv-tittarna se någonting minst sagt ovanligt.

Där kablades bilderna ut när Trajdos tränare inför att hon ska gå upp på mattan, rycker i hennes kläder och slår henne två gånger i ansiktet med en öppen handflata.

Tränaren varnad

Efter bilderna på Trajdos och tränaren Claudio Pusa kom nyheten att Pusa blivit varnad av den internationella judofederationen, IJF.

”IJF vill ge en seriös varning till den tyska tränaren, angående det dåliga uppförandet som han visade vid tävlingen. Sporten kan inte tolerera ett sådant uppförande, som går emot judons värderingar”, skriver IJF i ett uttalande.

”Önskar jag hade skapat andra rubriker”

Trajdos själv förlorade matchen och fick snabbt lämna OS och skriver själv på sociala medier om bilderna efteråt.

”Det ser ut som om min coach inte slog tillräckligt hårt. Jag önskar att jag hade skapat andra rubriker i dag. Som jag redan sagt tidigare, är detta en ritual som jag själv bestämt att jag vill ha inför en match. Min coach gör bara vad jag vill att han ska göra för att väcka mig inför match”.

Den 32-åriga tyskan som blev europeisk mästare 2015 och som tog ett VM-brons för två år sedan, nådde dessvärre ingen ny framgång under detta olympiska spel.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer