Karin Torneklint fortsätter jobbet som förbundskapten. Foto: Bildbyrån

Vändningen – Karin Torneklint fortsätter över OS

Uppdaterad
Publicerad

Tanken var att Karin Torneklint skulle sluta som svensk förbundskapten i sommar.
Men nu fortsätter 52-åringen över OS 2021.
– Det kändes inte bra att ha slutat med en stor coronasmäll bara, säger hon till SVT Sport.

Karin Torneklint har varit svensk förbundskapten för friidrottslandslaget sedan 2013. Avtalet med friidrottsförbundet skulle ha gått ut efter sommarens tilltänkta OS.

Men förändringarna i omvärlden har ändrat förutsättningarna. 52-åringen blir kvar på sin post över OS 2021.

– Det känns bra faktiskt. Det kändes inte bra att ha slutat med en stor coronasmäll bara. Det känns bra att få fortsätta och har fullt förtroende för det.

Hur har snacket gått och diskussionen varit?

– När saker ställdes in kändes det inte bra att sluta och lämna över någonting som är väldigt osäkert och kaos. Jag gör gärna ett OS till, som det var tänkt, och meddelade det för styrelsen och Stefan (Olsson, Generalsekreterare Svensk Friidrott). De tyckte att det var en bra lösning och de tyckte också det var bra med lite kontinuitet i den här konstiga situationen. Vi var överens om det allihopa så det var bra att få chansen.

Tanken är alltjämt att hon kommer avsluta sin karriär som förbundskapten efter mästerskapet. Förbundet inleder rekryteringsprocessen efter Karin Torneklints ersättare under våren 2021.

– Karin är väldigt uppskattad och har ett stort stöd i landslaget så det känns mycket bra att vi kommit fram till den här lösningen. Det har också varit viktigt att Karin verkligen vill och har energin och engagemanget som krävs och den bekräftelsen har jag också fått, säger Stefan Olsson, Generalsekreterare Svensk Friidrott.

SE MER: Duplantis om uppskjutna OS: ”Situationen suger” (24 mars 2020)

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.