Här förstör båten starten i herrarnas triathlon

Uppdaterad
Publicerad

Det var stor förvirring och kaotiskt vid männens triathlonstart i Tokyo-OS. Bara halva startfältet kom i väg när startskottet ljöd – då en båt stod i vägen.

Det var totalt 56 triatleter som stod uppradade för den inledande simsträckan på 1 500 meter. Men när startskottet gick var det bara omkring hälften av dem som dök i, medan resten frågande stod kvar på bryggan.

Anledningen: En funktionärsbåt var i vägen.

Stopp efter 200 meter

Ett antal småbåtar och vattenskotrar satte i väg för att försöka stoppa klungan i vattnet. Och först efter omkring 200 meters simning fick man stopp på täten som i maklig takt kunde ta sig tillbaka till starten, efter en lite väl ansträngande och ofrivillig extrauppvärmning.

Omkring 10 minuter senare kunde starten genomföras på nytt. Den här gången utan dramatik.

Det är ännu inte känt om det var funktionärsbåten som befann sig på fel plats eller om startskottet gick för tidigt.

När loppet väl kom i väg var det alltså norrmannen Blummenfelt som vann. Efteråt var den 27-åriga atleten helt slut vilket gjorde han kräktes efter målgång och behövde hjälp utav en rullstol för att ta sig vidare från banan.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer