• Viktigt meddelande:

    Information om skogsbränder på flera platser i landet Läs mer

Foto: SVTVisa alla (3)
Visa alla (3)

Norsk seger i Vasaloppet

Det blev en dramatisk avslutning i Vasaloppet på herrsidan. Tore Björset Berdal såg ut att gå mot segern men med 2,7 kilometer kvar av långloppet samlades klungan på nytt och gav spurt – som norrmannen Andreas Nygaard vann.

Norrmannen Joar Andreas Thele och tjecken Jan Srail satte färg på loppet och gick ifrån klungan redan i första backen. Länge åkte de tillsammans i täten men med 19 kilometer kvar av det 90 kilometer långa loppet tog sig norrmannen Tore Björset Berdal ikapp och gick ifrån.

30-åringen höll ett högt tempo till en början och såg ut att gå mot segern, men samtidigt som norrmannen tröttnade knappade den jagande klungan in och med 2,7 kilometer kvar var det en samlad klunga upplagt för en spurt. En spurt som den 27-åriga norrmannen Andreas Nygaard var starkast i.

– Det har varit en stor dröm att vinna det här loppet i många år, så det känns fantastiskt att vinna, säger vinnaren i tårar till SVT Sport.

För sjätte året i rad blev det norsk seger i Vasaloppet på herrsidan.

Svenskt på andraplats

Svensken Bob Impola körde in som tvåa, norrmannen Stian Hoelgaard blev trea.

– Känns fantastiskt. Försökte ligga med och inte stressa med för lite. Trodde inte vi skulle hinna ikapp Berdal, säger Impola till SVT Sport.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer