Anton Karlsson kom tvåa i Vasaloppet 2021. Foto: SVT/Bildbyrån

Anton Karlsson i tårar efter andraplatsen: ”Otroligt känslosamt”

Uppdaterad
Publicerad

Vasaloppstvåan Anton Karlsson har länge dragits med stora ryggproblem.

Men när det var dags för Vasaloppet hade 30-åringen äntligen en perfekt dag.

– Jag är så nöjd, säger han med tårar i ögonen efter loppet.

Anton Karlsson blev tvåa i Vasaloppet 2021 när han körde in 36 sekunder efter norrmannen Tord Asle Gjerdalen.

Och det var en mycket nöjd Karlsson som intervjuades efter loppet. Karlsson har plågats av diskbråck i flera år och just denna dag är det 16 månader sedan han opererades.

– Det här var otroligt känslosamt. Det är glädjetårar. Jag opererade ryggen för 16 månader sedan på dagen idag och jag har haft den här dagen i bakhuvudet sedan dess. Att äntligen få ut precis allting, perfekta skidor och perfekt kropp på den här dagen betyder mycket, säger Anton Karlsson med tårar på kinderna.

Störst efter frieriet

Dagens andraplats är bland det största han varit med om. Men inte allra störst.

– Kanske är det när jag fick ett ”ja” när jag friade för två år sedan. Sedan kom det en pandemi och inget bröllop emellan men jag hoppas vi ska lyckas med det i sommar. Efter det här det största, säger han.

”Kämpade allt jag hade”

Karlsson tog flera spurtpriser men när Tord Asle Gjerdalen gjorde sitt ryck med åtta kilometer kvar då räckte inte Karlsson till.

– Han var ett nummer för stark idag, så är det. Men jag är så nöjd. Jag kämpade precis allt jag hade, jag kunde inte åka en hundradel fortare idag, säger Karlsson.

60 SEKUNDER: Så var herrarnas Vasalopp – se höjdpunkterna

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.