Anton Persson. Foto: Bildbyrån

Anton Persson har opererats efter korsbandsskadan

Uppdaterad
Publicerad

Anton Persson, 27, körde under hösten med ett avslitet korsband.

Nu har sprintspecialisten opererats.

”Detta gick inte helt enligt plan att vara här mitt i vintern...”, skriver Persson på Instagram.

I slutet av januari meddelade Anton Persson att säsongen var över. Något VM skulle det inte bli för 27-åringen, som slutade 41:a i sprintkvalet. Detta efter att han kört med ett avslitet korsband sedan i somras.

På Instagram har Persson lagt upp en bild där han gör tumme upp, tillsammans med textraden ”tillbaka om en vecka”.

”I juli krashade jag på rullskidor och slet sönder korsbandet i knät. Tränade på som vanligt och fem dagar efter körde jag klassiska intervaller i Tosseberg ovetandes om det, men det var jävligt läskigt på de halkiga partierna”, skriver han och fortsätter:

”Nu blir det en intensiv period”

”Några dagar efter att skadan konstaterades fick jag några riktigt fina resultat på rullskidorna tillsammans med bra träning vilket gav hopp att det skulle kunna gå att köra på som vanligt in mot vintern.”

Så blev det inte. Istället har Persson opererats, och nu väntar rehab för längdåkaren.

”Det var dock lite mer krävande med snö som underlag och efter flertalet bakslag och följdskador samt ett konstant knaprande av antiinflammatoriskt och smärtstillande så var operation enda vägen ut. Nu blir det en intensiv period med rehab och att försöka fylla dagarna med något vettigt (tips tack) innan man förhoppningsvis kan starta resan tillbaka mot att stå på skidor”, skriver han.

KLIPP: Anton Persson ger upp VM och hela säsongen (28 januari 2023)

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Anton Persson lägger ner säsongen. Foto: Bildbyrån/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.