Ferry: ”Vi har tre medaljchanser”

Uppdaterad
Publicerad

En seger – och två tredjeplatser i vinter.

Ändå tror Björn Ferry på en medalj för skidskyttelandslaget på OS.

De svenska skidskyttedamerna och herrarna har under vintern bevisat att de kan bli stafettmedaljkandidater i OS i Pyeongchang. Herrarna vann världscupen i Oberhof, samma dag slutade Anna Magnusson, Linn Persson, Mona Brorsson och Elisabeth Högberg trea. En bedrift de upprepade helgen efter i Ruhpolding, där Hanna Öberg hade ersatt Elisabeth Högberg.

Vem som ska petas i OS är ett lyxproblem för förbundskapten Wolfgang Pichler – SVT Sports expert Björn Ferry tar ut de här fyra åkarna.

OS i Pyeongchang 2018

– Hanna Öberg måste vara med. Jag skulle sätta Linn Persson på första sträckan, Hanna på andra, Anna Magnusson på tredje och Mona Brorsson på sista. Om man har det starkaste kortet på andra sträckan, då kan man kompensera om man varit lite efter, sparas den bästa till sist kan det redan vara över. Mona har lite mer rutin, kanske kan hon hantera det sista skyttet på ett bra sätt, säger Ferry.

Trots herrarnas världscupvinst i Oberhof tror inte Ferry på svensk medalj för herrlaget i OS, men experten tippar på brons för damerna.

– Men vi har kanske tre medaljchanser, stafetten då och Fredrik Lindström och Hanna Öberg i sina distanslopp. Men går man på det statistiska så blir det sällan mer än en av tre chanser.

Experternas OS-tips

Johanna Ojala, längdskidor, 8 medaljer:

4 guld Kalla 10 km fritt, Kalla skiathlon, sprintstafett damer, sprint Stina Nilsson

3 silver Kalla 30 km, stafett damer, Calle Halfvarsson sprint

1 brons stafett herrar

Tobias Hellman, alpint, 3 medaljer:

1 silver Frida Hansdotter i slalom

1 brons lagtävlingen

1 brons till Myhrer i slalom

Eva Lund, curling 2 medaljer:

Guld för lag Edin

Silver för lag Hasselborg

Lars Lewén, skicross 2 medaljer:

Guld till Sandra Näslund

Brons Victor Öhling Norberg

Björn Ferry, skidskytte 1 medalj:

Brons i damstafetten

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

OS i Pyeongchang 2018

Mer i ämnet