• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Eketånga/Alet i Halmstads kommun, Hallands län. Det pågår en kraftig brand i gamla Äventyrslandet. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Halland.

Maurice Manificat vann i Ulricehamn. Foto: Bildbyrån

Franske segraren hyllar svenska publiken: ”Perfekt atmosfär”

Uppdaterad
Publicerad

Med en månad kvar till VM i Seefeld visade Maurice Manificat på gryende form. Fransmannen vann dagens 15-kilometerslopp i Ulricehamn. Manificat öppnade starkt och höll tempot hela loppet. Efteråt hyllade han den svenska publiken:

– Atmosfären var perfekt, sade han till SVT Sport.

Maurice Manificat tog säsongens första världscupseger när han idag tog hem 15 kilometersloppet i Ulricehamn.

– Han visar att när han har de här bra dagarna i fristil så kan han vinna, säger SVT Sports expert Anders Blomquist.

Redan vid fem kilometer hade fransmannen kopplat greppet om tävlingen och orkade hålla det höga tempot hela vägen in i mål. Närmaste utmanare, norrmannen Simen Hegstad Krueger, var länge med och slogs om segern och hade ett tag ledningen, men orkade inte hela vägen och var 1,1 sekunder efter Manificat i mål. Efter loppet hyllade fransmannen den svenska publiken.

– En perfekt dag, sade fransmannen till SVT Sport.

– Atmosfären var perfekt. Vi har längtat efter att få komma hit och det levde upp till våra förväntningar. Det hjälpte till att pusha på skidorna.

Didrik Tönseth krigade sig in på tredjeplatsen, 8,7 sekunder efter. Även Axel Ekström fick världscuppoäng genom sin 27:e plats.

Bäste svensk blev Viktor Thorn på 23:e plats, en dryg minut efter vinnande Manificat. Även Thorn hyllade publiken.

– Man hörde jubel runt hela banan och det var ett bra tryck, det var kul att tävla här idag, sade Thorn.

Efter helgens tävlingar i Ulricehamn återstår bara två stopp på världscupcirkusen innan VM i Seefeld.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.