Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se när succésvenskorna får sina VM-medaljer. Foto: Bildbyrån

Här får succésvenskorna sina VM-medaljer

Uppdaterad
Publicerad

Sverige tog guld, silver och brons i VM-sprinten. Under fredagen tog Jonna Sundling, Emma Ribom och Maja Dahlqvist emot sina medaljer.

– Det är så himla häftigt att få dela den här stunden, säger Emma Ribom till SVT Sport.

Det blev svensk succé då Sverige tog hem alla medaljerna i torsdagens sprint. Inför storpublik fick Jonna Sundling, Emma Ribom och Maja Dahlqvist ta emot sina medaljer.

– Det är jätteroligt och ger ännu mer glädje att dela pallen med två lagkamrater. Jag är jätteglad över att ta emot ännu ett VM-guld i sprint, det är stort för mig, säger Jonna Sundling, som försvarade sitt VM-guld, till SVT Sport.

Hon och silvermedaljören Emma Ribom är nära vänner och var på egna läger utan landslaget inför mästerskapet.

– Vi har tränat så många pass ihop och drömt tillsammans om att åka in en dubbel tillsammans i VM-sprinten. Det är så himla häftigt att få dela den här stunden med både Jonna och Maja, det sätter lite extra guldkant på det hela, säger Emma Ribom.

– Vi sa att det är härligt när man har en hel kör som sjunger nationalsången istället för att stå ensam, säger Maja Dahlqvist.

Se när succésvenskorna får sina VM-medaljer i spelaren ovan.

KLIPP: ”Ännu mer glädje att få dela pallen med två lagkompisar”

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.