Charlotte Kalla och Therese Johaug. Foto: Bildbyrån

Johaug möter Kalla i internationell comeback

Uppdaterad
Publicerad

Therese Johaug gör i dag sin första internationella tävling efter dopningsavstängningen. Där möter hon Charlotte Kalla.

– För mig handlar det mesta om att inte hänga i rygg på henne för länge, för jag vill gärna komma i mål, säger Kalla och skrattar i NRK:s sändning inför loppet.

Johaug möter bland andra Charlotte Kalla i Blinkfestivalen, ett rullskidlopp över 7,4 kilometer, utanför Stavanger.

– Det kommer inte bli så mycket till duell mellan oss, Therese är otroligt stark. För mig handlar det mesta om att inte hänga i rygg på henne för länge, för jag vill gärna komma i mål, säger Kalla och skrattar i NRK:s sändning inför loppet.

Johaug missade både VM i Lahti och OS i Pyeongchang på grund av dopningsavstängning och är nu motiverad att visa att hon fortfarande är på topp.

– Jag är glad över att vara här och att jag får träffa så mycket härligt folk och inte minst mina utländska vänner, säger Johaug till arrangören.

Johaug gjorde comeback redan i juni i Holmenkollen, men då endast mot norskt motstånd. Mötet med Kalla är det första sedan den 18 månader långa dopningsavstängningen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.