Foto: TT Nyhetsbyrån

Klart: Hela Nattvasan körs

Uppdaterad
Publicerad

Kylan har skapat osäkerhet.

Men nu är det beslutat att skidåkarna kommer åka hela Nattvasan.

Arrangöreren har avvaktat in i det sista – vid lunchtid på fredag tog Vasaloppsledningen beslutet att deltagarna i Nattvasan kommer att få åka hela sträckan.

”Under förmiddagen har Vasaloppet tagit beslutet att hela Nattvasan, med förstärkta säkerhetsåtgärder, kommer att genomföras. Men det blir kallt”, skriver Vasaloppet på sin officiella Facebook-sida.

Vasaloppet

Prognosen för natten sägs vara stabil, och det kommer att vara mellan 15 och 20 minusgrader. Starten för Nattvasan är i kväll klockan 20.00 i Berga by i Sälen.

– Vi kommer till exempel att se till att det finns möjlighet att komma in och värma sig och få i sig varm dryck på alla våra sju traditionella kontroller och vi kommer även att ta in extra sjukvårdspersonal, sade Vasaloppets sportchef Tommy Höglund under torsdagen.

Nattvasan hade premiär förra året. Den åks i par och totalt 1 500 par (3 000 skidåkare) får starta i år.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Vasaloppet

Mer i ämnet