Skidtränaren Magnus Ingesson lämnar landslaget. Foto: Bildbyrån.

Landslagstränaren Magnus Ingesson lämnar skidlandslaget

Uppdaterad
Publicerad

Magnus Ingesson har varit damtränare i skidlandslaget sedan 2018.

Men nu lämnar han jobbet.

Han har valt att inte förlänga sitt kontrakt.

– Det har inte varit ett lätt beslut, säger han.

Ingesson gjorde sin första sejour i längdlandslaget 2007-2010, och har dessutom varit personlig tränare åt flera svenska åkare – med Charlotte Kalla som den mest kända.

Men nu har han alltså bestämt sig för att inte förlänga sitt kontrakt.

– Det har inte varit ett lätt beslut. Jag har funderat länge men till slut landat i att gå tillbaka till mitt jobb som polis där jag varit tjänstledig, säger han på Svenska skidförbundets hemsida, där han vidare förklarar att det kommer att bli känslosamt att avsluta sitt uppdrag:

 – Det kommer såklart vara svårt att lämna, men jag känner mig väldigt nöjd med det jag gjort för och med landslaget.

Trio förlänger

Samtidigt som förbundet meddelar att Ingesson slutar avslöjar de också att Anders Högberg, Lars Ljung och Stefan Thomson stannar kvar. Trion har skrivit på fyraårskontrakt med förbundet.

– Det känns väldigt bra att vi får fortsätta det jobb vi har påbörjat tillsammans i tränarteamet och att vi nu kan tänka långsiktigt mot kommande mästerskap, säger landslagschef Anders Byström, som kommer att sakna Magnus Ingesson:

– Magnus Ingesson lämnar ett tomrum efter sig. Hans erfarenhet, fingertoppskänsla och kunskap har starkt bidragit till de framgångar vi haft de senaste åren. Vi är tacksamma att han kommer fortsätta finnas med i kulisserna som tränare för bland andra Jonna Sundling, och ha tät kontakt med våra landslagstränare.

Vem som kommer att ersätta Ingesson är ännu inte klart.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.