Foto: Bildbyrån

Läsarna: Stina blir vinterns drottning

Uppdaterad
Publicerad

Marit Björgen gjorde en storstilad comeback och vann världscuppremiären. Men världscupledaren och sprintspecialisten Stina Nilsson får ändå läsarnas röster när de tippar vinterns drottning. ”Det känns hur kul som helst”, sade 21-åringen under lördagen.

36-åriga comebackande världstjärnan gjorde som hon alltid brukar göra. Och vann. Det spelade ingen roll att hon varit borta förra säsongen när hon blev mamma.

– Det känns otroligt bra. Jag har tvivlat ganska många gånger, lite sömn och lite vila, att kombinera att vara mamma och elitidrottsutövare har varit tufft, men jag har en man som har stöttat mig så det har gått, sade Björgen.

Astmamedicin inom idrottsvärlden

Men alla tror inte att hon kommer att tokdominera i vinter. I SVT Sports omröstning så tror de allra flesta istället på den svenska stjärnan Stina Nilsson. Hon blev bästa svenska 51,7 sekunder efter norskan i Ruka men tar hem 37 procent av rösterna i appen.

– Det känns hur kul som helst, och det var min första seger i ett klassiskt lopp. Jag satte det bra tekniskt och hade fantastiskt bra skidor. Jättekul att det kunde klaffa idag, sade Stina Nilsson efter segern i sprinten under lördagen.

På herrsidan så verkar publiken räkna bort risken att den senaste tidens astmadiskussion skulle påverka norrmannen Martin Johnsrud Sundby. Han kom trea i premiären och får 27 procent av rösterna, en procent före Johan Olsson som får 26 procent.

Vad tycker du? Rösta i artikeln och påverka.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Astmamedicin inom idrottsvärlden

Mer i ämnet