​Lindsey Vonn slutar efter säsongen. Foto: TT

Stenmarks rekord eller ej – Vonn slutar efter säsongen

Publicerad

Nu är det bekräftat. Den alpina storstjärnan Lindsey Vonn kommer att sluta efter säsongen. Vare sig hon slår Ingemar Stenmarks rekord eller ej.
– Fysiskt har jag kommit till en punkt där det inte spelar någon roll, säger Lindsey Vonn inför ett event på Manhatten. Jag vill verkligen kunna vara aktiv när jag är äldre så jag måste titta mot framtiden och inte bara fokusera på det som finns framför mig, säger Lindsey Vonn.

Hon har pratat om det tidigare. Att nästa säsong blir hennes sista. Men det har inte varit bekräftat – förrän nu. Den alpina storstjärnan kommer att lägga alpinskidorna på hyllan efter säsongen – vare sig hon slår Ingemar Stenmarks rekord (86) i antal världscupsegrar eller inte. Vonn har fyra segrar upp till Stenmarks rekord.

– Fysiskt har jag kommit till en punkt där det inte spelar någon roll, säger Lindsey Vonn inför ett event på Manhattan. Jag vill verkligen kunna vara aktiv när jag är äldre så jag måste titta mot framtiden och inte bara fokusera på det som finns framför mig.

”Skulle ändå vara den mest segerrika kvinnliga utförsåkaren”

Men att rekordet finns där i bakhuvudet råder inga tvivel om.

– Om jag slår rekordet skulle det vara en dröm som blir sann. Om det inte sker så har jag ändå haft en otroligt framgångsrik karriär. Jag skulle ändå vara den mest segerrika kvinnliga utförsåkaren.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer