Foto: Bildbyrån

Norrmannens tuffa uppladdning inför VM

Uppdaterad
Publicerad

Didrik Tönseth var sekunder från en medalj på 15 kilometersloppet. Men på stafetten idag är norrmannen inte med i laget.

Norrmannens tuffa och annorlunda uppladdning inför VM gör att han inte är säker på att han kan leverera i en stafett. Tönseth har tränat stenhårt och har en annorlunda uppladdning inför loppen där han går ut och springer i fyra timmar, tills kroppen är helt slut.

– Han har känt att detta upplägg kostar honom väldigt mycket. Fysiskt, men inte minst mentalt. Tävlingarna är väldigt slitsamma för honom, han är uppe jättetidigt på morgonen, när ingen annan är i närheten av att vara vaken för att följa sitt träningsupplägg, säger tränaren Eirik Myhr Nossum till NRK.

Idag är det dags för herrarnas stafett men Tönseth kommer inte vara med i laget.

– Didrik var fruktansvärt sliten efter 15 kilometersloppet. Hans uppladdning har varit otroligt tuff. Det är gambling och det har kostat. Jag är inte villig att gambla på en VM-stafett, säger Myhr Nossum.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.