Foto: Bildbyrån.

Nya upplägget klart – Johan Olsson stannar i längdlandslaget

Uppdaterad
Publicerad

Den flerfaldige mästerskapsmedaljören Johan Olsson kommer fortsätta på tränarsidan i längdskidlandslaget, meddelar det Svenska skidförbundet. Olsson kommer att jobba med teknikutveckling hos åkarna ”under ett visst antal dagar”.

– I min karriär var jag duktig på att analysera förbättringspotential vad gäller träning och teknik, men även organisatoriskt runt omkring mig själv. Detta hoppas jag även kunna identifiera och hjälpa åkarna med i denna roll, säger Olsson i ett pressmeddelande.

I fjol gjorde Olsson sin första säsong som tränare, efter att ha slutat sin egen elitsatsning för två år sedan. Tränaruppdraget var förra året en halvtidstjänst och i vilken mängd han nu kommer att jobba nämns inte specifikt, utan bara som ”under ett visst antal dagar”.

Johan Olsson själv betonar att det är ett långsiktigt arbete som stundar.

– Ofta efterfrågas resultat direkt av omgivningen, men i den här branschen är ett år ingenting. Det handlar om individuella fysiska förmågor som tar väldigt mycket längre tid att utveckla, säger Johan Olsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer