• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Kumla kommun, i Örebro län. Det kommunala dricksvattnet är påvisat förorenat av bakterier. Kommunledningen uppmanar alla att koka vattnet före förtäring. Läs mer här

Ryske Sergej Ustiugov är en av åkarna som kan tänkas tävla i OS under olympisk flagg. Foto: TT.

Ryska skidåkare vill tävla under olympisk flagg

Publicerad

Det ryska längdlandslaget röstade internt om att åka till OS eller inte. Resultatet? De skidåkare som inte är inblandade i dopningshärvan från Sotji vill till OS och tävla under olympisk flagg. – I slutändan är det deras beslut, säger den ryske landslagstränaren Markus Cramer till SVT Sport.

Som nation har Ryssland portats från OS i Pyeongchang, men enskilda ryska idrottare ges möjligheten att tävla under olympisk flagg.

Vill till OS

Det är Internationella olympiska kommittén beslut som tagits med hänsyn till McClaren-rapporten som avslöjade den systematiska ryska dopningen under Sotji-OS 2014.

För SVT Sport berättar den ryska landslagstränaren Markus Cramer att det ryska längdlandslaget haft en intern omröstning om huruvida de ryska åkare som inte har någon dopningsmisstanke mot sig ska tävla i OS.

Öppnar för Ustiugov

Resultatet var tydligt: De skidåkare som inte är inblandade i dopningshärvan från Sotji vill till OS och tävla under olympisk flagg.

– I slutändan är det deras beslut, säger den ryske landslagstränaren Markus Cramer till SVT Sport.

VM-kungen från Lahtis, Sergej Ustiugov, har tidigare uttryckt fruktan för sitt deltagande i OS.
Nu talar allt mer för att den 25-årige ryssen kommer till start vid OS i Pyeongchang.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer