Så laddar Brorsson om efter skyttekollapsen

Uppdaterad
Publicerad

Mona Brorsson sköt fyra bom när hon hade chans på guldet i helgens jaktstart. Nu laddar hon om för dagens distanslopp i VM.

Mona Brorsson menar att hon fått väldigt mycket stöd efter skjutdebaclet i det fjärde skyttet i söndagens jaktstart.

– Det är helt fantastiskt. Det är hundratals som hört av sig och jag tar verkligen åt mig av allt som kommer fram. Jag är verkligen tacksam, det är häftigt att skidskytte berör så många, säger Brorsson till SVT Sport.

Ni har en psykolog som hänger med laget, Göran Kenttä. Vad betyder han som stöd?

– Jättemycket, men också hela laget är otroligt vktigt. Man blir omsluten av massa kärlek när man kommer i mål och det gör det ju väldigt lätt att gå vidare. Men just Göran ger mig bra övningar så det kommer vara lite extra fokus på skyttet i dag och försöka bryta det där mönstret.

”Otroligt motiverande”

I dag finns chans till revansch för Brorsson då distansloppet står på VM-schemat i Östersund. Och den 28-åriga svenskan är positiv.

– Det är väl att det är fyra skjutningar och vanligtvis skulle jag ändå vilja säga att jag är mer stabil än sist. Och med den formen jag befinner mig i just nu så är det otroligt motiverande, och jag ser varje chans nu som en möjlighet att göra någonting bra. Så jag längtar till nästa tävling.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.