Mikaela Shiffrin. Foto: Bildbyrån

Shiffrin avstår lagtävlingen i OS

Uppdaterad
Publicerad

Mikaela Shiffrin, som vunnit i fyra olika grenar i världscupen den här säsongen, kommer inte att ställa upp i lagtävlingen i OS i Pyeongchang.

– Jag planerar inte att göra det. För att kunna göra en seriös satsning skulle vi behöva träna ihop och den tiden finns inte, säger Shiffrin till AP.

Shiffrin har som främsta mål att åka bra i slalom och storslalom men har även hittat en vinnande formel i fart. Hon är väl medveten om att en utökad fartsatsning kan slå tillbaka mot tekniken i slalom och storslalom, där framför allt slalomen är paradgrenen.

OS i Pyeongchang 2018

– Jag försöker hitta en lösning för att få ihop störtlopp och super-G, det blir ett så intensivt program att få till, funderar hon.   

Lagtävlingen går näst sista dagen

Shiffrin vann parallellslalomen i Courchevel i onsdags. Sveriges chanser i OS där man för första gången kommer att köra parallellslalom ökar utan Shiffrin i USA:s lag. Vid VM i vintras fick Sverige med sig ett brons.

– Det är i parallellslalomen som Sveriges största alpina medaljchans finns, har SVT:s expert Pernilla Wiberg sagt innan beskedet från Shiffrin blev känt.      

Shiffrin planerar att köra alla individuella grenar i OS. Lagtävlingen går den näst sista dagen lördagen 24 februari klockan 03.00 svensk tid. Med tanke på tidpunkten för lagtävlingen kan möjligen Shiffrin komma att ändra sitt beslut beroende på hur utfallet varit i mästerskapet och hur kroppen känns.          

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

OS i Pyeongchang 2018

Mer i ämnet