I dag togs sju nya atleter ut till vinter-OS. Foto: TT

Sju nya namn klara för vinter-OS i Peking

Uppdaterad
Publicerad

Tre alpinåkare och fyra skicrossåkare är klara för vinter-OS i Peking.

Bland de uttagna finns comebackande slalomspecialisten Anna Swenn-Larsson – och den regerande världsmästaren Sandra Näslund.

Sveriges olympiska kommitté (SOK) har tagit ut alpinåkarna Anna Swenn-Larsson, Sara Hector och Kristoffer Jakobsen samt skicrosskvartetten Sandra Näslund, Viktor Andersson, Erik Mobärg och David Mobärg.

SOK ger också klartecken till ett lag i parallellslalom.

OS i Peking 2022

Swenn-Larssons senaste säsong blev en mardröm med både coronasjukdom och en bruten fot. Hon missade årets VM i italienska Cortina d'Ampezzo – men nu får hon alltså en ny mästerskapschans i Peking.

– Jag är väldigt laddad, det här med tävling är något jag verkligen gillar och det har jag inte gjort på länge, säger Swenn Larsson.

I skicrosslaget finns både Sandra Näslund och Erik Mobärg, som tog guld respektive brons i VM i Idre i februari.

”Vi är på väg mot ett lika starkt lag som vi hade i Pyeongchang 2018”, säger SOK:s verksamhetschef Peter Reinebo i ett pressmeddelande.

ARKIV: Längdskidåkarna tog ut inför vinter-OS 2022 (4 maj)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

OS i Peking 2022

Mer i ämnet